Gunnesgårds internetportal
Förskolan
Nu har Nils skolats in på förskolan. Vi var lite nervösa för hur det skulle bli med det såhär i Corona-tider men enligt personalen är det bästa tillfället med inskolning då hela gruppen nästan aldrig är på plats samtidigt samt då de som är där är extra friska (vid minsta förkylningssymptom behöver barbdn vara hemma). Nils går på småbarnsavdelningen Tjorven på förskolan Saltkråkan, vilken är samma förskola som moster Rebecka gick på i sin barndom. Inskolningen har gått hur bra som helst. Han verkar trivas och personalen känns stabil och bra. Enligt Nils serverar de mycket god mat. Häromdagen debuterade han inom odlingens ädla konst med att plantera en paprika.

av Andrea, Lund 2020-04-30 11:14:00

Hälsning från Bryssel
För sex veckor sedan skrev jag några rader om coronavirus-läget i Belgien och inte mycket har ändrats sedan dess. Landet lär leda världsligan avseende antal döda per 100 000 invånare, men Elisabeth och jag känner oss friska och ingen av våra bekanta har drabbats heller. Troligen kommer de flesta affärerna att få öppna från den 11 maj men restauranger och kaféer i bästa fall först i juni.rnDet finns f.n. gränskontroller både på vägen in till Tyskland och in till Danmark och inga reguljära flyg från Bryssel till Skandinavien, så i dagsläget osäkert om/när/hur vi skulle kunna ta oss till Sverige. Vi stannar istället här och glädjer oss över det vackra vårvädret och all grönska och annan naturens fägring.

av Lars-Erik, Bryssel 2020-04-29 07:24:00

Solig påskhälsning!
Hej alla!rnSom väl flera av er vet har vi investerat i solceller på taket här. Det är en anläggning på 18 paneler, 5670 Wp solceller som förväntas producera ca 5390 kWh/år. Samtidigt passade vi på att lägga nytt tak innan solcellerna monterades, det var 30 år sedan sist.rnNu är allt klart och kWh har börjat trilla in. Jag har dokumenterat det hela och lagt upp några bilder. Började med att lägga upp några blombilder från vår trädgård som motvikt till det mörka taket. Startdag för elproduktionen var den 13 mars. Som mest har det hittills strålat in 26,71 kWh på en dag, den 6 april. Lägst en regnig dag i mars med bara 2 kWh. Totalt ligger det nu på drygt 550 kWh. Skoj att enkelt kunna följa det på mobilen.rnHoppas ni alla mår bra. Själv har jag mestadels fortsatt vara på mitt jobb som vanligt, vi är ju bara drygt 10 personer där och vi har haft avstånd till varann. Dock har jag kunnat jobba en del hemifrån också. Även i denna speciella tid vill jag önska er alla en Glad Påsk!rn

av Inger, Vapenkroken 12, Lund 2020-04-10 17:44:00

Bryssel i coronavirusets tid
hej,rnhär kommer en uppdatering om läget i Bryssel: Elisabeth o jag är friska och ingen som vi känner har drabbats av viruset. Vi tar varje dag en lång promenad i Foret de Soignes, en 4 000 hektar stor bok-och ekskog, som vi når efter 15 minuter till fots (eller några minuter i bil). Livsmedels- och vin/spritaffärerna är öppna som vanligt. MEN alla skolorna är stängda, också alla affärer utom mat/vin, liksom restauranger, caféer, biografer, idrottsplatser. Vi avråds från att vara i sällskap med andra än kärnfamiljmedlemmar och från att resa om det inte är för arbetet eller annan tvingande orsak; många kontor är stängda, färre människor syns på gatorna etc, så det råder en lätt obehaglig stämning särskilt som ingen vet hur länge detta ska fortsätta. Än så länge är vi vid gott humör och känner inte att vi drabbats särskilt hårt av restriktionerna, men fruktar att de långsiktiga samhällsekonomiska konsekvenserna kan bli stora och destruktiva.rn

av Lars-Erik, Bryssel 2020-03-18 20:09:00

Sen examensuppdatering!
Hej på er! Hoppas att alla har det bra på sina respektive håll. Som ni kanske vet så tog jag min kandidatexamen i media, estetik och berättande förra året, men uppmärksammade det inte riktigt eftersom jag störtdök in i ett magister-år direkt efter (vilket jag sitter och kämpar med just nu alltså...).rnrnSå här kommer inte bara ett bildbevis på min lilla bedrift, utan även en länk till själva uppsatsen (vilken var väldigt rolig att knåpa ihop), som en uppdatering åt er och kanske en liten morot till mig själv för att kämpa vidare denna vår!rnrnhttp://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:his:diva-17202rnrnHa det så gott, så hörs och ses vi så småningom!

av Rebecka, Skövde 2020-02-06 12:57:00

Logga in